kiełki 10g KAPUSTA CZERWONA | TF1468

ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Kiełki kapusty są wyśmienitym źródłem witaminy A i C oraz B,E, H, K, PP. Zawierają także duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, potasu, siarki i wiele mikroelementów, takich jak jod, mangan, lit i selen. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy, nerwowy, kostny, zęby i gruczoły limfatyczne. Podobnie jak kiełki brokułu zawierają sulforafan – substancje antyrakowa chroniąca nasz organizm przed nowotworami- jego stężenie w kiełkach kapusty jest o wiele wyższy niż w samej kapuście. Kiełki kapusty są gotowe do zjedzenia w momencie gdy osiągną długość ok. 2,5 - 3 cm. W smaku przypominają świeża główkę kapusty.

 

*Zdjęcie produktu ma charakter poglądowy. Różnice mogą dotyczyć jedynie kwestii wizualnej opakowania produktu.

Horst - hurtownia wielobranżowa
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl